חומוס מיני של סוגת ליום העצמאות

ישראל היא ארץ החומוס, ואין ישראלי שאינו מכור למאכל הזה, מקטן ועד גדול. הוא למעשה כבר הפך למאכל הלאומי שלנו, ועל כן ליום העצמאות הבאנו לכם מוצר חדש מבית סוגת: חומוס מיני, וגם מתכון לצידו.

"חומוס מיני" של סוגת – מכיל גרגרי חומוס קטנים, המושלמים להכנת ממרחי חומוס בקלות ובנוחות. החומוס הקטן בעל קליפה דקה, שלא נושרת מהגרגרים במהלך הבישול, דבר המקל מאוד על הכנת הממרח, ומייצר ממרח בטעם עדין ובמרקם חלק יותר. 

חשוב לציין שחומוס הינו קטניה העשירה בפחמימות בצורת עמילן, חלבון, סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן וכן בוויטמינים מקבוצה B. מומלץ להכין חומוס טרי בבית, וכך הוא בריא יותר ואף פחות משמין.

אצל סוגת תמצאו מבחר קטניות רחב, כגון סוגי שעועית, חומוס ועדשים ועוד, המהוות תוספת של טעם ובריאות לכל המשפחה.

מתכון של אורי שביט להכנת ממרח חומוס צבעוני, טעים ובריא:

חומרים ל-4 צלחות אישיות:

1 חבילה (500 גרם) חומוס מיני "סוגת"

1/2 כפית סודה לשתייה "סוגת"

1 בטטה בגודל בינוני, עם הקליפה

1 סלק מבושל (אפשר בואקום)

200 גרם עלי תרד או בייבי תרד שטופים

2 פלפלים קלויים (אפשר לקנות)

מעט שמן זית

לכל סוג חומוס מוסיפים:

3-4 כפות טחינה גולמית איכותית

1 שן שום

1/2 כפית כמון

מיץ מ-1/2 לימון (או יותר)

מלח לפי הטעם

להגשה:

שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

מעט עלי תימין טריים

הוראות הכנה:

1. יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים בהרבה מים. מוסיפים סודה לשתייה (לא חובה אבל מומלץ), ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאד. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים, צולים את הבטטה: מחממים לתנור ל-200 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהבטטה רכה לחלוטין. מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומניחים להתקרר מעט.

3. מכינים את התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את עלי התרד במשך 1-2 דקות, לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף לתרד שן שום קצוצה (במקום השום שמוסיפים במהלך הטחינה).

4. מכינים את הממרחים: שומרים גרגירי חומוס מבושלים להגשה ואת היתר מחלקים ל-4. טוחנים בכל פעם רבע מכמות הגרגירים יחד עם הירק המוכן (גם מהירקות מומלץ לשמור קצת להגשה) ויתר חומרי הממרח, עד לקבלת משחה חלקה. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס.

5. משטחים כל ממרח על צלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים גרגירי חומוס. לממרח הבטטה מוסיפים מעט עלי תימין טריים, לממרח הסלק מוסיפים קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לממרח התרד מוסיפים מעט מעלי התרד המבושלים ולממרח הפלפל מוסיפים פלפל קלוי קצוץ.

אריזות החומוס שוקלות 500 גרם.

כשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ.

לקניה: ברשתות השיווק, המינימרקטים והמכולות ברחבי הארץ.

  

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים