"תומר" משיקה סדרת אורז חדשה

אורז אצלי הוא תמיד חלק מארוחת הצהרים, אולי לא כל יום, אבל במרבית הימים. גדלתי מילדות על אורז, אם כי אז לא היו סוגים שונים אלא סוג אחד. עכשיו כשהשוק רווי בסוגי אורז שונים, אני מגוונת ככל שבא לי.

אורז הינו דגן נטול גלוטן, המשמש כמזון עיקרי של למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם. ניתן לגדלו כמעט בכל מקום, אך הוא מצריך עבודה רבה והרבה מים.

סוגי אורז:

קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.

כיצד מכינים אורז?

אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.

סידרה חדשה של אורז מבית "תומר"

חברת "תומר"המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין.

כל אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח. הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:

אורז פרסי - גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר "בטוח", והוא יוצא "אחד אחד"

אורז יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן 

אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים.

מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.

כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.

להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.  


מתכון: אורז יסמין עם טנזיה 

(עם בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין, באדיבות המתכונאית אריקה לוי) .

מצרכים:

לאורז

3 כוסות אורז יסמין של "תומר"

5 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן זית

1.5 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה

לטנזיה

4 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים, פרוסים דק

100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה

1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש

1/4 כוס סילאן של "תומר"

1/2 כפית פלפל שחור

8 שיני שום, פרוסים דק

3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה:

הכנת האורז

לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים. להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים.

להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש הכי נמוכה, למשך 15 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג. לכסות שוב, כדי לשמור את החום.

הכנת הטנזיה

לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן

לטגן בצל להזהבה. להוסיף שום ולערבב. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים

הגשה: להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים/צנוברים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים