יין "מדבר" לחג השבועות

לשבועות החלטנו להדרים לנגב, ולטעום את יינות "יקב מדבר", יקב בוטיק אשר בעליו זיהו את הפוטנציאל הענק הטמון בנגב לגידול גפנים ליין, ולקחו על עצמם משימה להוכיח שניתן לעשות במדבר יין ייחודי ומעולה.

סיסמת היקב היא: "שתו יין מהמדבר, ותנו יד לנגב".

"יקב מדבר" מייצר יינות לבנים אדומים ורוזה במהדורות מוגבלות, מענבי הכרמים במדבר, בעיקר באזור מצפה רמון, בסמוך לבה"ד 1 בגובה 800 מ' מעל לפני הים - בית גידול יחיד במינו בעולם, בו חוברים יחד אדמה, מזג אויר, רוח מדברית, ועושים יין טוב.

היובש המוחלט במדבר מחד, ומשטר ההשקייה המוקפד מאידך, ההבדלים החדים בטמפרטורת יום/לילה חורף/קיץ, קרינת השמש הקיצונית, המינראליות האזורית של הלס הלובי וסלעי הגיר, משטר הריסוסים הדליל ביותר, כל אלה שומרים על רעננותו ומורכבותו הטבעית של הענב ובאים לידי ביטוי ביין, באופן מובהק ושונה מאזורי היין.

לחג השבועות ולקיץ הזה מומלץ במיוחד הסינגל ויניארד שרדונה (90 ₪), ויונייה (100 ₪) ושנין בלאן (90 ₪). בלנד קלאסי סמיון/סוביניון בלאן (100 ₪).

ביקב מקפידים על ייננות פאסיבית – מינימום התערבות בתהליך. עיקר המאמץ מושקע בהליכים פיזיים כמו קירור, השריות ארוכות, ערבובים, ממוצעים ואיזונים. כיקב בוטיק יש להם את היכולת לרכז מאמץ ותשומת לב מירבית לכל זן ענבים, ולכל אצוות בציר בנפרד.

היין מאוחסן מיום היווצרותו בקירור ואפילה, ומגיע ללקוח באמצעות שליח במצב אופטימאלי.

היקב כשר למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית בערד והרב דב לנדאו.

היקב נמצא בערד, רובע האמנים, סדן 10. טלפון 08-8662100

www.midbar-winery.co.il

www.facebook.com/MidbarWine        

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

הלקטים החדשים של סנפרוסט - טברנה יוונית ופיאסטה מקסיקנית