חדש: צ'ונגו - רצועות שניצל ב-4 טעמים

שניצל הינו המאכל האהוב ביותר על צעירים ומבוגרים כאחד, מינקות ועד זיקנה. לכן אין פלא שכדי לכבוש את לב הצרכן, מפעלי המזון משקיעים לא מעט חשיבה ומחקרים, כדי לגוון את המוצר המבוקש הזה.

אז מה כבר אפשר לחדש בשניצל? מתברר שהרבה.

בימים אלה חברת "עוף טוב", מהבולטות בשוק המזון הקפוא המוכן לאכילה, משיקה ברשתות השיווק, ליין חדש בקטגוריית השניצלים המוכנים לאכילה: צ'ונגו - רצועות שניצל, היחידות שעשויות מנתח שלם, המיוצרות בטכנולוגיה ייחודית, המשיגה עסיסיות מירבית, מבפנים וציפוי קריספי במיוחד מבחוץ, תוך שמירה מלאה על האיכות והטעם של המוצר.

ענבל טרופ קירש, סמנכ"לית השיווק בעוף טוב: "צורתו הייחודית של הצ'ונגו, מאפשרת לצרוך אותו גם כמנה עיקרית, גם כנשנוש וגם באירוח לצד ירקות ומתבלים שונים, בצלחת או בפיתה, או כחטיף משביע ומזין לארוחה בבית הספר או בעבודה.

צ'ונגו של עוף טוב מושק בסדרה של 4 ציפויים קריספיים, מסקרנים ומיוחדים: שומשום, שבבי צ'יפס, תיבול גריל ותיבול חריף מתוק.

לא התאפקנו וניסינו את כל 4 המוצרים החדשים. אכלנו אותם במגוון אופנים: עם תוספת או בתוך סנדויץ', וסתם כך כחטיף במהלך היום. כיבדנו בו גם ילדים וגם מבוגרים, וקיבלנו מחמאות על טעמו הבשרני הייחודי, ועל הקריספיות שלו. בהחלט אימצנו את המוצר החדש לתפריט היומי שלנו.

את ההשקה של צ'ונגו מלווה קמפיין רחב היקף על עוף טרי שגדל בעמק, בבית של עוף טוב, והוא מגיע למפעל במשק עצמו, בו מתבצעת הכנת המוצר, הנכנס להקפאה מיד לאחר ההכנה.

את ארבעת המוצרים בסדרת צ'ונגו, ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והמרכולים.

מחיר כל אריזה המכילה 600 גרם: 29.90 ₪ - 32.90 ₪.

המוצרים בכשרות של כשר למהדרין, בהשגחת הרב א.ד. אוירבך, ובכשרות מהדרין רבנות אזורית עמק המעיינות.

 

לימור לניאדו תירוש הכינה לנו מספר מתכונים על בסיס צ'ונגו, והנה 2 מהם - האחד עם צ'ונגו שומשום והשני עם צ'ונגו חריף-מתוק:

בודהה בול ים תיכונית

6 מנות

12-15 יחידות צ'ונגו שומשום

1/2 כוס עדשים שחורות קטנטנות- מומלץ להשרות לשעה במים קרים

1 כוס בורגול בינוני (אפשר מלא)

בצל מטוגן שחום (2-3 בצלים לבנים, פרוסים לחצאי עיגולים)

סלט ירקות קצוץ

1 חציל קלוי

6-10 מיני פלפלים קלויים

רוטב טחינה פלפל צ'ומה:

½ כוס (130 גרם) טחינה גולמית

3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס (80 מ"ל) מי קרח, עדיף מסוננים או מינרליים, או קצת יותר

1 כף שמן זית (לא הכרחי)

1/2-1 כפית פלפל צ'ומה

מעט מלח, פלפל שחור גרוס

1.      מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.

2.      מכינים את העדשים: מסננים את העדשים ממי ההשריה, מעבירים לסיר קטן עם מים קרים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על בעבוע עדין עד ריכוך, 15-10 דקות. נזהרים מבישול יתר. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.

3.      מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה בשפע של מי ברז חמים, מערבבים ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס מים חמים, מערבבים ומשהים לעשר דקות. מערבבים וטועמים, מוודאים שהבורגול תפח והתרכך. אם עדיין לא, מוסיפים עוד 2 כפות מים חמים, מערבבים, משהים לכמה דקות וטועמים. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.

4.      מכינים את הטחינה: יוצקים לקערת זכוכית טחינה גולמית, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בכף עץ. מוסיפים בהדרגה מי קרח, ומערבבים במתינות לקבלת מרקם סמיך וחלק. מוסיפים 1/2 כפית פלפל צ'ומה ומעט מלח ופלפל. אם צריך מוסיפים עוד מים או מיץ לימון, לפי הטעם והסמיכות הרצויה ומערבבים. אפשר להוסיף שמן זית עדין ולערבב היטב, זה יבריק את הטחינה ויעשיר את טעמה.

5.      מסדרים את הקערה: מניחים 3-4 כפות בורגול בקערה בינונית, מניחים מסביב 1-2 כפות עדשים, בצל מטוגן, חציל קלוי, פלפלים קלויים וסלט ירקות קצוץ, יוצקים מעל הכל טחינה, מזליפים בנדיבות שמן זית טרי ואוכלים חם.

ספרינג-רול צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי

6 מנות

6 דפי אורז לספרינג-רול

8-12 יחידות צ'ונגו חריף-מתוק

1 בטטה, קלופה ופרוסה לרצועות דקות

6 פטריות שמפיניון, פרוסות דק

1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות

1/4 כרוב לבן קטן, פרוס דק

עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה, חסה סלנובה

לרוטב טריאקי (2/3 כוס- 180 מ"ל):

1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה

1/2 כוס (120 מ"ל) מירין

1/4 כוס כפות (60 גרם) סוכר לבן

1.      מכינים רוטב טריאקי: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר.

2.      מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו+ רצועות הבטטות, מזליפים על הבטטות מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות, עד התרככות הבטטות ופריכות רצועות הצ'ונגו.

3.      ממלאים ספרינג-רול: ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש חיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים ל- 1-2 שניות עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 1-2 רצועות צ'ונגו, בטטות, גזרים, כרוב, פטריות, עלים שאוהבים, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מגישים לצד רוטב טריאקי.

אתר החברה: https://www.oftov.co.il/

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

מעדנים פרוביוטיים ללא חלב, והאם לאכול אבטיח או מלון?

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה