מעדנים פרוביוטיים ללא חלב, והאם לאכול אבטיח או מלון?

כשנתיים לאחר שהשיקה לראשונה את סדרת המעדנים הפרוביוטיים ללא חלב ONLY, משיקה חברת "יופיקס", המשווקת בישראל על ידי מחלבת שטראוס, טעם חדש, המצטרף לסדרה: מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות.

המעדן החדש מבוסס על חומרי גלם מוכרים מן הצומח, בהם שיבולת שועל מלאה, עדשים, זרעים ופירות, והוא אינו מכיל סויה. המעדן הטבעוני אינו מכיל מייצבים וצבעי מאכל ומכיל חיידקים פרוביוטיים בדומה ליוגורט.

המעדן החדש בטעם תות מצטרף לסדרת ONLY הכוללת מעדן פרוביוטי עם אפרסק ומעדן פרוביוטי עם אננס. מאז הושקו לראשונה עברו כל המוצרים שיפור משמעותי, אשר כלל שיפור טעמים ומרקם.


כיום זוכה הסדרה להצלחה בשוק תחליפי החלב, והמעדן החדש בטעם תות קיבל את הציון המירבי במבחן טעימה, שנעשה בקרב הקהל הטבעוני בשיתוף עמותת ויגן פרנדלי. בנוסף למעדנים, כוללת הסדרה משקה פרוביוטי ONLY עם תות ופטל ומשקה פרוביוטי ONLY עם תות ובננה.

המוצרים של ONLY מתאימים לקהלי יעד הנמנעים או מפחיתים חלב ומוצריו - בין אם על רקע אלרגיה, רגישות, צמחונות או טבעונות. צריכת מוצרי ONLY יכולה להשתלב בתפריט היומי הן כארוחת בוקר, ארוחת ביניים (קינוח/ מוזלי/ בסיס לשייק ועוד שימושים רבים), או כחלק מארוחה מרכזית עבור מבוגרים או ילדים.

גם אני נמנית על אלה האלרגים למוצרי חלב. עבורי כל מוצר חדש ללא חלב היוצא לשוק - הוא שמחה גדולה. מוצר חדש זה מככב אצלי במקרר, לצד מוצרים שאני שמחה לאכול אותם בכל שעה משעות היום, בייחוד בייחוד בהיותם גם פרוביוטיים.

ONLY הינה פיתוח של חברת "יופיקס", העוסקת בפיתוח תחליפי חלב, בשיתוף חברת שטראוס. הסדרה מיוצרת בקו ייצור ייעודי אשר הוקם בהשקעה של כ-2 מיליון שקלים. מעדני ONLY מיוצרים באותן שיטות מסורתיות בנות אלפי שנים של ייצור יוגורט שאינו מחלב אך עם אותם החיידקים. כחלק מראייה אקולוגית, בתהליך הייצור של מוצרי ONLY אין בזבוז של חומרי גלם ואין ייצור של פסולת.


לאחרונה זכתה יופיקס בפרסים בינלאומיים על מוצרי ONLY,  בהם פרס החדשנות של תערוכת המזון המובילה בעולם אנוגה ובתחרות חדשנות מטעם חברת  פפסיקו העולמית.

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 4.90 ₪ ליחידה במשקל 125 גרם. 

להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.  

--------------------------------------------------------

מה כדאי לאכול בקיץ - אבטיח או מלון?

האבטיח והמלון הינם עבורי הקיץ בהתגלמותו. לא תתפסו אותי בלי 2 הפירות האלה במקרר הפרטי שלי, וכעת, לאחר שאני גם מודעת יותר לתכונותיהם הבריאותיות, אין ספק שאני לא מוותרת עליהם, כל זמן שהם נמצאים בשוק.

שניהם חלק ממשפחת המלפפון, אבל טעימים ומתוקים הרבה יותר. בשניהם יש מעל ל- 90% מים וכמויות מצוינות של ויטמינים ונוגדי חמצון. אבל מי מבין השניים הוא המנצח ויעניק לגופנו את מירב היתרונות? 

האבטיח עשיר בנוגדי חמצון המשבשים את הפעילות השלילית של הרדיקלים החופשיים. אכילה של פירות עשירים בוויטמין C כמו אבטיח יכולה מאד לסייע במניעת קשיי הנשימה. כך למשל כוס אבטיח של כ-150 גרם מכילה כ-16 אחוזים מן הצריכה היומית של הוויטמין ונחשבת מומלצת מאד.

האבטיח מפחית את הסיכון לחלות במחלות כלי דם, סוכרת ואפילו טרשת נפוצה. כמו כן האבטיח עשיר ברכיבים המרחיבים כלי דם. החלק הלבן הפנימי שבו מכילה ציטרולין, חומצת-אמינו האחראית על הרגעת כאב ושרירים תפוסים, לכן כדאי לאכול גם אותו. ‌

האבטיח מכיל ליקופן, שהינו נוגד חמצון חזק המאופיין בצבע האדום הכובש, הרבה יותר מאשר בעגבניות.

המלון כנגד, מכיל בטא קרוטן כמו בגזר, וזה מה שמעניק לו את הצבע הכתום שלו. יש בו ויטמין A החיוני לשמירה על העור, מערכת החיסון וכמובן הראייה. מבחינת אנרגיה, פחמימות וויטמין C, שניהם די דומים, עם יתרון קל למלון.

באשר לאשלגן, מגנזיום וזרחן, המלון הינו בעל כמויות הרבה יותר משמעותיות, אבל האבטיח מכפר על זה עם החומצה הפולית שבו, הידועה כחיונית לנשים בהריון ובמיוחד לאלו המתכננות להיכנס להריון.

קיימת חשיבות גדולה לשמירה נכונה על המלון, לפני שאוכלים אותו. אם הוא בשל, חשוב לשים אותו מיד במקרר, רצוי במקום עם יותר לחות וחשוב לא לשטוף אותו, אלא אם זה ממש לפני האכילה, אחרת שכבת הלחות שמצטברת עליו עלולה לפגוע בטעם שלו.

לסיכום, שניהם פירות קיץ וטעימים, כאשר לכל אחד התכונות הבריאותיות האופייניות לו, ועל כן ההמלצה של תזונאים היא לאכול משניהם ככל שנחפוץ.

מוגש כחומר מקצועי על ידי "חקלאי גרנות", משווקת פירות וירקות.




 



 

 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים