יינות "יקב היוצר" לשולחן החג

היוצר הינו יקב ותיק מהגדולים בישראל, שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ, המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל, עם החלום לייצר כאן יין איכותי.

הסדרות המובחרות לחג פסח 2021:

סדרת בראשית (Genesis)

לקראת החג סדרת בראשית מתרחבת עם יין חדש ומיוחד:

היוצר בראשית קברנה סוביניון "מתוק עדין" – 2018

צבעו ארגמן, בעל ריחות של דובדבן שחור וקקאו עם רמז של וניל וציפורן, בעל מתיקות מעודנת וגוף מלא. התאמה לאוכל: יין אדום  מלא, נאה באפריטיף ובקינוח, מלווה היטב ירוקות מטוגנים ומנת בשריות קלות (עופות).

מחיר מומלץ לסדרת בראשית: 39.9 שקלים.

סדרת VIRTUOSO

היוצר Virtuoso שרדונה – 2019

צבעו צהוב בהיר עם גוון מוזהב, בעל ריחות של פרחים לבנים, אגוזי לוז ואגסים עם רמז של וניל, מלא, רענן וארוך בפה.

התאמה לאוכל: מאכלי ים, דגים במיוחד שמנוניים, סושי, סשימי, עופות, וגם גבינות, ובמיוחד גבינות עתירי שומן.

מחיר מומלץ לצרכן: 49.9 שקלים.

סדרת לגאטו (Legato)

לקראת חג החירות, השקה חגיגית במיוחד, לגאטו ברברה. היין אדום עז, בעל ריחות של דובדבן ושזיף עם רמז של ציפורן וקינמון, עגול ורענן.

היוצר Legato ברברה – 2018

התאמה לאוכל: יין אדום רענן, מתאים לאנטיפסטי, ריזוטו, ניוקי, עופות צלויים (שיפודים), בשרים עם ירקות טריים (המבורגר), נקניקים.

מחיר מומלץ לצרכן: 60 ₪.

סדרת ליריקה, יקב היוצר

הסדרה כוללת יינות זניים, מורווד, סירה וארגמן שהינם יינות אדומים, ויונייה שהינו זן לבן ושני בלנדים אדומים, GSM והרמוני.

מחיר מומלץ: 100 ₪.

סדרת האוטר, יקב היוצר

סדרת אוטר היא יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. הסדרה כוללת 3 יינות, קברנה סוביניון, סירה ומריטאז'.

סדרת האוטר הוותיקה מתרחבת, עם בלנד בורדולזי. האוטר מריטאז' מושק בימים אלו לקראת החג הקרב. יין עמוק, בעל צבע ארגמני, עם ניחוחות של פירות יער ושזיף כחול, רמזים של וניל וטבק, בעל גוף מלא, חם ועוצמתי.

התאמה לאוכל: יין אדום בעל גוף ועוצמה, המתלווה לבשר אדום צלוי או בקדרה, לטלה, לברווז, למרינדות בשר ופסטה בולונז.

מחיר מומלץ: 180 ₪.

להשיג בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ ובחנות בוטיק היין היוצר באון ליין.

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים