תבליני "נפטון" לשדרוג מאכלי החג

חגי תשרי בפתח, וכולנו רק חושבים איזה תבשילים ייחודיים וטעימים נכין עבור בני המשפחה והאורחים. ובבישול – התבלון הוא שם המשחק.


הפעם בחרנו בתבלינים הבאים של "נפטון":

"תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי": תערובת תיבול חדשה להכנת אורז בקלות, המכילה בצל מיובש, עדשים, צימוקים כהים, שקדים, חומוס הודי (צ'אנה דאל), שמן, פפריקה, מלח ותבלינים. יש להוסיף חצי כוס מהתערובת לכוס אורז (מתכון מנצח בגב האריזה). מחיר: 15.90 ש"ח (לאריזה במשקל 140 גרם).

"פפריקה מתוקה": מתאימה לתיבול מבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).

"פפריקה מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי": פפריקה מתוקה עם שמן המתאימה למבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).

"שמיר": 100% עלי שמיר מיובשים, המתאים למבחר מאכלי בשר, עוף, דגים, פשטידות, מאפים חלביים ומבחר תוספות כמו תפוחי אדמה, פסטה ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 25 גרם).

"ממרח טאפנד זיתים ירוקים": מתאים לתיבול סלטים קרים או חמים, לכריכים ולטוסטים, לפסטות ועוד. מכיל בין השאר זיתים ירוקים, שמן זית, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, רכז לימון ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לצנצנת במשקל 180 גרם)

"נפטון" מציעה מתכון גולאש הונגרי חגיגי

(באדיבות המתכונאית אריקה לוי)

מצרכים:

1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות

1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות

1/4 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון"

3 - 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"

שיניים קלופות מראש שום שלם

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות

1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)

1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש

1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות

גיוון: ניתן להחליף חלק מהפפריקה, בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה. מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל.

אופן ההכנה:

לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים בכמה סבבים, ולהעביר לקערה.

באותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2 – 3 דקות.

להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם) ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים.

להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול.

לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר נהיה רך. ולהגיש.

התבלינים, התערובת והממרח הינם ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל. את מוצרי "נפטון" המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, אפשר להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות.

כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ העדה החרדית / כשרות מהדרין רבנות באר שבע.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים