חלת חג חגיגית – בשיתוף סוגת, עץ הזית ומלח הארץ

השנה החדשה היא הזדמנות מצוינת לחגוג את האיחוד בין ״מלח הארץ״, ״סוגת״ ו״עץ הזית״, האנשים שעושים הכל כדי להביא למטבח שלכם חומרי גלם מזינים ואיכותיים.

ל"סוגת" מתכון להכנת חלה ארץ-ישראלית רכה, עשויה כדורים-כדורים, המסודרים בתוך סיר-פלא, אשר תרשים את הסועדים בשולחן החג, והעיקר תהיה מתוקה.

לכל אחד ממרכיבי המתכון יש תפקיד חשוב: הקמח נותן את הגוף, שמן הזית מעניק את המרקם הרך, הטעם והעסיסיות ואילו המלח חיוני תמיד: הוא מאט את התפיחה של הבצק, מחזק את המבנה של המאפה, וכמובן מחדד את הטעם והגוון שלו.

חלה ארץ-ישראלית

(מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין ל "סוגת")

חומרים ל"חלת כתר" בסיר פלא:

1 קילו קמח לחם כוסמין לבן ״סוגת״ או קמח לבן ״סוגת״

2 כפות שמרים יבשים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

480 מ״ל (2 כוסות) מים מסוננים

3 כפות דבש

1 ביצה גדולה

1 כף מלח דק ״מלח הארץ״

100 גרם (1/2 כוס) שמן זית ״עץ הזית״

להברשה ולציפוי:

ביצה טרופה עם כפית דבש וקורט מלח

עשבי תיבול ארץ ישראליים, מלח גס, זרעי קצח, פרג ושומשום

הכנה:

מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצקים מים תוך כדי ערבול.

מוסיפים גם דבש, ביצה, מלח ושמן זית וממשיכים ללוש כ-8 דקות, עד שהבצק נאסף לכדור, המרקם שלו חלק וגמיש, וכולו נאסף סביב וו הלישה וניתק מדפנות הקערה.

חשוב: לפעמים צריך לעצור את פעולת הלישה ולאסוף את שאריות חומרי הגלם מהדפנות או מהתחתית (זה תלוי במיקסר). אוספים וממשיכים ללוש עד לקבלת כדור מושלם. אם הבצק מרגיש יבש, אפשר להוסיף מעט מים או שמן, ואם הוא רטוב אפשר לבזוק עליו מעט קמח.

מתפיחים, מעצבים, ושוב מתפיחים: משמנים את כדור הבצק ומניחים בקערה משומנת. חשוב לשמן כדי שהבצק לא יתייבש ולא ייתפס בקערה, כך שלא יוכל להתרומם בתפיחה.

עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומעליה מניחים מגבת (כי שמרים מעדיפים חושך). מתפיחים שעתיים או עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.

חובטים בבצק כדי להוריד ממנו את האוויר. מחלקים ל-26 חלקים פחות או יותר שווים, ומכדררים לכדורים.

משמנים כל כדור בשמן זית ומניחים כ-20 כדורים בתבנית סיר פלא משומנת לקראת התפחה שניה.

מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה עד שהכדורים תפוחים יפה. את 6 הכדורים הנותרים מניחים במעגל על תבנית נוספת, או קולעים צמה כפולה או פשוט משאירים כלחמניות עגולות.

מערבבים ביצה עם דבש ומעט מלח ומברישים בעדינות (הברשה ראשונה) את החלה ואת הלחמניות. מתפיחים ובינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו או 170 ללא טורבו.

מברישים ואופים: מברישים בביצה פעם שנייה, מפזרים עשבי תיבול, קצח, פרג ושומשום ומכניסים לתנור.

אופים 35-40 דקות או עד שהחלה שחומה יפה והאפייה אחידה, כולל התחתית. לחמניות יסתפקו ב-25 דקות אפייה.

מוציאים את החלות מהתנור. מומלץ להבריש מיד בשמן זית ולכסות במגבת, כדי לשמור על העסיסיות, ולוודא שלא יתייבשו עד לזמן הארוחה.

לפני ההגשה לשולחן החג, מסדרים על צלחת חגיגית, מטפטפים דבש ניגר, ומגישים לצד תפוחי עץ.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים