מטעמי "הדוכן היהודי" בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר

ישראל הינה קיבוץ גלויות גם קולינרי, וכל עליה שהגיעה לארץ מקום המדינה, הביאה את ניחוחות וטעמי המטבח שלה, שהשתמרו כאן באדיקות. רבים מאתנו זוכרים בנוסטלגיה את המאכלים של בית אמא, ואף מקפידים להכין אותם מפעם לפעם, בעיקר בחגים, כפי שהם זכורים לנו.

לשמחתנו בענף המסעדות בישראל, כמעט לכל עדה יש את המסעדות המתמחות באוכל האותנטי שלה, ואני בחרתי הפעם להתמקד במטבח המזרח האירופאי הקרוב לליבי, ולטעום את המעדנים שהייתי רגילה לאכול בבית הורי ז"ל, ילידי פולין.

בבני ברק נמצא ריכוז גדול של מסעדות המגישות אוכל מזרחי אירופאי, אבל הדרך לשם קצת ארוכה. שמחתי כאשר לפני 3 שנים נפתח בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר "דוכן האוכל היהודי", עליו אחראים מוטי רובינפלד ואשתו איילה, כבני 40, המתגוררים בבני ברק ולהם 4 ילדים.

מכיון שהשוק פתוח בימי חמישי ושישי בלבד, איילה אשתו עובדת במהלך השבוע בחברה לסריקת מיסמכים ואילו בימי שוק האוכל, שניהם מגיעים לשם עם כל המאכלים שהוכנו על ידם לקראת שבת.

לצערנו השוק כרגע סגור זמנית לאור המצב, אבל המאכלים מגיעים לבית הלקוח כמו שעון, לאחר הזמנה טלפונית, כי החיים ממשיכים, כי מוטי ואיילה מבשלים, ואז מוטי בעצמו מביא אותם לבית הלקוח שהזמין, את האוכל שכולנו היינו רגילים לקנות אצלו לשבת. התפריט אותו תפריט – כל שתבקש.

אני אישית הגעתי בשנים האחרונות כמעט כל שישי, לקנות אוכל לשבת. אני ועוד רבים ששמחו שאינם צריכים לכתת רגליהם עד בני ברק.

התפריט של אז וגם היום, לא השתנה: אז הייתי קופצת לסנטר, והיום מוטי מביא לי את האוכל לביתי.

במנות ראשונות תמצאו כבד קצוץ, רגל קרושה עם חזרת לצידה, מלפפון ירוק בחומץ ושמיר, ארבאס – גרגרי חומוס (למי שאינו מכיר את המילה), גפילטע פיש מדהימים, פרוסת דג ממולאת בקציצת גפילטע, וגם פילה מושט.

חשוב לציין שקציצות הגפילטע הינם ללא גלוטן, ומתאימים לחולי צליאק.

ואי אפשר בלי מרק עם לוקשיין (איטריות) או עם קניידלך, בטעם בית אמא.

בימים של פעם, צ'ולנט בסיר ענק תמיד נמצא בדוכן היהודי בסנטר, ומתוכו מוטי ואשתו היו ממלאים לקונים את קערות הפלסטיק בצ'ולנט חם ולוהט ובתוכו בשר בשפע, ביצה, קישקע והלזלע  (גרון ממולא) – הכל בטעם גן עדן.

היום הצ'ולנט מגיע כבר בקופסאות, עם כל מה שנמצא בסיר הענק במטבחם של מוטי ואיילה בבני ברק.

ולאלה שמעדיפים מנה בשרית אחרת, תמצאו בתפריט גם עוף בגריל, קציצות עוף ברוטב, כרוב ממולא ועוד. ובל נשכח את התוספות: כוסמת, פארפלאך, צימעס, וכמובן גם קוגלים למיניהם: של איטריות או תפוחי אדמה, ולאטקס.

ולקינוח: עוגת לייקח, תפוחי עץ, אגוזים, שיש – כל מה שאיילה אופה מכל הלב.

ולמי שלא רוצה לנסוע עד למאפיית ויז'יניץ הידועה בבני ברק, ולקחת היישר מהתנור החם את חלת השבת בחמישי בערב, הדוכן היהודי עושה זאת עבורכם וניתן לקנות אצלם את החלה המקורית, בשקית החומה המקורית.

הלקוחות התל אביביים של מוטי ואיילה נשארים נאמנים להם גם בימים טרופים אלה, וההזמנות הטלפוניות זורמות. אני אישית מבינה למה. דווקא בימי אלה, נעים להיזכר בחיים של פעם, באוכל הנוסטלגי של בית אבא ואמא, להתרפק על העבר, ולאכול אוכל מנחם, שהוא טעים ומזין ומפנק.

                            "הדוכן היהודי" בשוק האוכל בסנטר

האמת היא שכולנו מחכים כבר לפתיחת שוק האוכל מחדש, כדי שנקנה לנו ישר מהסיר הלוהט את הצ'ולנט לשבת, ואת מנת הקוגל המתוק אותה חותכים לנו מתוך הר הקוגל הענק שעל הדוכן.

וכמידי שישי, מוטי ואיילה מפרישים מעשר מהאוכל אותו הם מבשלים, אשר מועבר כתרומה לבית החולים תל השומר, לשמח חולים ובני משפחותיהם.

מוטי ואיילה רובינפלד

הזמנות לשבת מתקבלות עד יום רביעי ב-10 בלילה בטלפון: 052-4000206.

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים