"מטבחי הרפאים" - הדור הבא של משלוחי האוכל

הקונספט הכובש בשנים האחרונות את עולם הקולינריה העולמי, ומגיע עתה לישראל, הינו "מטבחי הרפאים" ו"מסעדות הענן", כלומר מסעדות שאינן מציעות מקום פיזי לאירוח סועדים, אלא מסתמכות על משלוחים, כערוץ השיווק היחידי של האוכל.

בישראל, העידן החדש של משלוחי האוכל אשר החל בשנים האחרונות, בעקבות העדפה לחיסכון בזמן ונוחות, קיבל תנופה אדירה עם פרוץ משבר הקורונה וחובת הריחוק החברתי.

ואז נולד מיזם קולינרי חדש בשם "רוחות של תשוקה", שבראשו עומדים צמד שפים ויועצים קולינריים יאיר פיינברג ואלי הופנר (בעלי חברת הייעוץ הקולינרי פיינקוק), אשר לקחו את הקונספט המוכר של מטבחי רפאים/מטבחי משלוחים קדימה, ורקחו במשך חודשים ארוכים קונספט קולינרי חדש, שהבשורה המרכזית שלו היא תפריט חכם ומדויק, המאפשר לשחק עם חומרי הגלם, ובכך להוציא ממטבח קטן יחסית אך משוכלל ומאובזר, 5 קונספטים קולינריים שונים, המשווקים כל אחד בנפרד, כלומר תפריטים של 5 מסעדות, שיוצאים ממקום אחד.

כחלק מהקונספט, המנות מוכנות ומוגשות בהתאמה מקסימלית למשלוחים, בדגש על הקפדה שטעמו וצורתו יישמרו גם אחרי שטולטל בדרכים.

אומר שף יאיר פיינברג: "בקונספט החדש מדובר על חיסכון משמעותי מאוד בכח אדם, יעילות ובקרה מוגברת, טיב אוכל ברמה גבוהה ולא פחות חשוב: מנות שף במחירים לכל כיס".

המטבח ממוקם בחיפה וישרת בשלב הראשון את תושבי חיפה והאזור. בשלב הבא מתוכננים מטבחים נוספים שישרתו את הצרכנים ברחבי הארץ. בהקמת המיזם הושקעו כ-2 מיליון ₪

הקונספט הראשון נקרא: "ג׳מילה ג׳מיל" ותמצאו שם מגוון כריכי ארוחה המורכבים מלחמניות עם בשר, עוף, דגים ואפילו אופציה טבעונית.

הקונספט השני נקרא: "קוקוריצה", וניתן למצוא שם את כל מה שקשור לעוף, החל מחלקי עוף בגריל וסלט עוף אסייאתי ועד שניצל וכנפיים קריספי. בעתיד הקרוב יצטרפו למיזם תפריט קונספט סלטים מיוחד וקונספט מתוקים.

קבוצת היזמים של הקונספט הקולינרי החדש, מורכבת מארבעה שותפים: ערן לוי מייסד רשת המסעדות האסיאתיות טאטאמי ואזומאמי, איש הפרסום שון שאול, וצמד השפים והיועצים הקולנריים יאיר פיינברג ואלי הופנר (הבעלים של חברת הייעוץ הקולינרי פיינקוק), שהגו את הרעיון למטבח ״נסתר״ חדשני ואיכותי העובד רק במשלוחים.

שף יאיר פיינברג הינו בוגר מגמת בישול וניהול של "בית הספר לקולינריה של פול בוקוז" בצרפת (INSTITUTE PAUL BOCUSE). עם סיום לימודיו בישל במשך שנים רבות במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן בפריז, פרובנס וטוסקנה.

בשנים שלאחר שובו לארץ בישל כשף במסעדות שונות, עסק בייעוץ קולינרי לשוק המקצועי, בהפקת אירועי גורמה ובהוראת בישול בבתי הספר המובילים בארץ. בנוסף, שימש יאיר כיועץ קולינרי של תוכנית הטלוויזיה הוותיקה "קרב סכינים", בה הוא ליווה באופן אישי את שף אלפרדו רוסו ואת שף סטפן פרואה דה וו.

בשנת 2011 פתחו יאיר ואלי את חברת FeinCook, המתמחה בייעוץ קולינרי למסעדות, רשתות, יצרני מזון בתחילת דרכם, מפעלי מזון מהוותיקים בישראל וסטארטאפים בתחום ה-Food tech.

שוק משלוחי האוכל מגלגל ברחבי העולם, נכון לשנת 2018 כ-83 מיליארדי דולרים, כאחוז מכלל שוק האוכל ו-כ-5% מסך האוכל שנמכר במסעדות ומזנוני מזון מהיר, עם קצב התפתחות של כ-3.5 אחוזים בחמש השנים הקרובות. 

https://ghost-kitchen.co.il/ - לינק ל-"רוחות של תשוקה"

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שוק הנדל"ן התל-אביבי בתקופת הקורונה

לשבועות: קמח פיצה ופוקצ'ה וקמח דורום לפסטה

כל מה שחדש..בחודש החגים