חדש: השווארמה של פטריות "מרינה"
אין מצב שלא תמצאו אצלי במקרר חבילת פיטריות, ממנה ניתן לעשות אין סוף מטעמים לבני הבית. ובתור מומחית לנושא, טעמן של פיטריות מרינה עולה עשרות מונים על חברות אחרות.
ופיטריות מרינה כיום עולות דרגה, לאחר שהן מייצרות מוצרים חדשים ובריאים על בסיס הירק הזה.
חטיבת
המזון של חברת "מרינה פטריות הגליל' הממוקמת במושב חוסן בגליל המערבי, החלה
לייצר מוצרים מוגמרים על בסיס פטריות טריות לפני כשנה.
את הביכורים קטף המבורגר הפטריות של מרינה, המצליח לקצור שבחים רבים וכעת יוצאת למדפים, "שווארמה פטריות טבעונית", הראשונה מסוגה בישראל, מכילה 67% פטריות טריות, בצל מטוגן, נתחי סויה ותבלינים. המוצר מופחת נתרן ועומד בתנאי הסף של משרד הבריאות.
מומלץ להגיש את השווארמה בהליך חימום קצר על מחבת או בתנור, ולהשגת אפקט אידוי מומלץ על הוספת רבע כוס מים למחבת. טיגון במים לפני ההגשה, פותח את טעמי השווארמה וריח נפלא ממלא את המטבח.
במבחני
טעימה שנערכו לאחרונה עם מיטב השפים בארץ, קיבל המוצר ציון מצוין והוגדר כבעל
"טעם משובח". המוצר נארז במפעל באריזה באווירה מבוקרת (MAP), מצונן ומוכן לאכילה, והינו בעל חיי מדף
ארוכים של עשרים ואחת יום.
רוני סופר סמנכ"ל השיווק, של מרינה פטריות הגליל: "שווארמה פטריות היא עוד מוצר מוצלח שלנו לקהל הטבעוני, למחפשים תחליפי בשר. הקהל הישראלי אוהב מאוד פטריות ובמשך 30 שנות פעילות החברה, אנו עדים למגמה מובהקת של עליית צריכת הפטריות בישראל מ-0.5 גרם לשנה לנפש ל-1.7 ק"ג לשנה".
האריזה
היא בת 330 גר', ומתאימה כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית.
מחיר
מומלץ לצרכן: 29.90 ₪ ליחידה, והיא בעלת כשרות למהדרין.
ניתן
למצוא את המוצר במקרר הירקות ברשתות השיווק.
המלצת הגשה: שווארמה פטריות בטורטייה/לאפה - יש לחמם את השווארמה על מחבת בתוספת רבע כוס מים, להקפיץ קלות. להניח על טורטייה שחוממה מראש, מעל להוסיף ירקות, רטבים, לגלגל וליהנות.
פטריות, למה מומלץ לאכול אותן?
- פטריות
עשירות בנוגדי חמצון כמו סלניום וגלוטתיון, ומחקרים הראו שהם יכולים להגן על התאים
מפני נזק, ומפחיתים מחלות כרוניות ודלקת.
- בפטריות
כמות גדולה של נוגדי חמצון, המסייעים לגוף להילחם בתופעות הזדקנות ומונעים התפתחות
תאים סרטניים.
- פטריות
מכילות כמות גבוהה של ויטמין D, המסייע בבריאות העיניים ובחיזוק עצמות השלד.
- פטריות
מגבירות את רמת האנרגיה, ע"י חומרים מזינים המשפרים את תחושת הגוף. ומפחיתים עייפות. פטריות מחזקות את
מערכת החיסון, מונעות התפתחות דלקות ומקלות על כאבי פרקים.
- בפטריות
כמות גבוהה של מינראליים חיוניים: מגנזיום אשלגן וכמות נדיבה של ויטמינים מקבוצת B.